Hornyák Dóra

5 éves korom óta tudom mi az, hogy sport, hogy testmozgás, és azt hogy megküzdeni a célunkért alázattal. Gyerekkoromban inkább a tornasportokkal ismerkedtem, mint pl.
sportakrobatikával, szertornával és egy kis tánccal is volt, jazz balett-tel.


Majd beköszöntött a versenyláz időszaka az életemben. Napról napra fejlődni akartam, jobbá válni, több lenni, mint a társaim. Így a versenyfitneszben megtaláltam az utam. 5 éven át 12-17 éves koromig versenyzőként sportoltam egyéniben és csapatban egyaránt nagyon szép sikereket elérve.


Majd elkövetkezett az, hogy mi és ki legyek majd, ha felnövök. Így a Testnevelési Egyetem hallgatója lettem, testnevelő-aerobik edző szakon, ahol minden sport szabályát, taktikáját sikerült elsajátítanom elméletben és gyakorlatban egyaránt. Kivételes volt az aerobik akkor az életemben, amelyben a fitnesz, mint rekreációs sportot is kitanulhattam, valamint a versenyaerobik alapjait is elsajátíthattam, megtanulhattam nem csak órákon, de versenyzőként is. 

Mesteredzőmtől és egyben tanáromtól Katus Tamástól (hatszoros sportaerobik világbajnok) tanulhattam meg az aerobik minden fontos szabályát és a

versenyélet alapjait. Akkor abban az időszakban nem csak Magyar Kupa fordulókon nyertem csapatommal, de európai szinten is sikerült felküzdeni magunkat.


Az egyetem elvégzése után elkezdtem edzői pályafutásom. Ezután továbbképzésekre jártam, mindig fejlesztettem magam a fitnesz világában. Ez a mai napig is így van. Számomra fontos, hogy szakmámban mindig újat, jobbat, érdekesebbet, különlegesebbet és egyedit mutathassak meg emberek számára és ezzel fejleszteni tudjam őket testileg-lelkileg egyaránt.

Nem ismerem azt a mondatot, hogy nem tudom megcsinálni. Ezért mottóm az, hogy: Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség!


Végzettségeim:
- Testnevelési Egyetem testnevelő- aerobik edző
- Fanatik jump trainer
- Basic Zumba instruktor
- Csoportos fitnesz instruktor
- Funkcionális aerobik és stepaerobik oktató
- Személyi edző és teremedző
- Deepwork trainer